De ce femeile stocheaza grasimi in zona fesierilor?

De ce femeile stocheaza grasimi in zona fesierilor?

Personal am lucrat cu foarte multe femei in cariera mea de Antrenor Personal. Ca si specialist in slabire cea mai des intalnita situatie fara indoiala este acumularea de tesut adipos in zona fesierilor.

Asadar ca sa spun asa sursa acestor depuneri este hormonul Estrogen. Cu totii, atat femeile cat si barbatii secreta estrogen insa, asta se intampla cand secretam mai mult decat trebuie. La barbati sub forma de sani sau “moobs” iar la femei in zona fesierilor. De ce se intampla asta?

Iata si explicatia. Cand consumam produse ce sunt toxice sau greu de digerat, ficatul trebuie sa munceasca puternic pentru a sparge acele toxine si apoi a ajuta la eliminarea acestora din organism.

Cand organismal este supraincarcat cu toxine, ficatul nu poate tine pasul si atunci organismul nu vrea sa passtreze acele toxine in sange si le trimite in tesutul adipos pentru a le stoca sub forma de grasime.

De aceea azi am sa redau 8 pasi pentru ca tu sa ai un plan de actiune cand vorbim despre stocarile de grasime de pe fesieri.

  1. Pentru 14 zile, minim, trebuie sa renunti la gluten, zahar, alimente procesate, indulcitori artificiali, carbohidrati simpli si alcool
  2. Consuma mult peste proaspat, vita organica, pui si curcan procurat cat mai aproape de sursa, fructe si legume
  3. Consuma multe legume bogate in indole 3 carbinol. Cele mai bogate legume sunt: varza, broccoli, conopida sau nasturel
  4. Poti lua indole 3 carbinol din suplimente ins ava recomand sa fie din legume direct
  5. Nu baga produsele la microunde deoarece se distrug 97% din flavanoide. Nu fierbeti produsele deoarece distrugeti 60% din nutrient
  6. Semintele de in sunt bune pentru accelerarea procesului de eliminare.
  7. Asigura-te ca faci antrenament. Alege miscari complexe si foloseste greutati
  8. Consuma apa filtrate cat de multa poti

 

Spor la miscare!

 

Florin Cujba – Fitness Coach