Antiage? Sfaturi impotriva imbatranirii

Antiage? Sfaturi impotriva imbatranirii

Procesul de imbatranire este pe cat de simplu pe atat de complex. Este normal a imbatrani insa nu este normal a accelera acest proces fara sa faci nimic concret. Societatea actuala, stresul, alimentatia precara, lipsa odihnei si alte aspecte negative duc la o imbatranire timpurie. Iata mai jos cateva mici lucruri pe care le poti face zilnic pentru a normaliza procesul de imbatranire. Da! Pentru a normaliza. 

  1. Renunta la fumat

”Fumatul Ucide”. Si nu o spun eu,  o spune orice pachet de tigari. Pe langa cancer si miros nepotrivit, fumatul distruge celulele de colagen, scade nivelul de estrogen necesar printre altele pentru mentinerea unui pigment sanatos. 

  1. Hidrateaza-te

Apa este responsabila de toate reachiile chimice din organism. Cu cat stai mai des hidratata cu atat ridurile tale for fi mai putin vizibile. Ai grija la cafea deoarece in catitati mari duce la deshidratare. Un shot de cafea pe zi este indeajuns insa ai grija sa consumi apa pentru a evita deshidratarea.

  1. Odihneste-te bine

Somnul de frumusete are o stiinta in spate. Si nu ma refer doar la cel de peste zi. Atat cel de peste zi cat si cel de noapte te ajuta se elimini pungile ce se foarmeaza in jurul ochilor si ce arata foarte urat. Somnul de asemenea ajuta la echilibrarea nivelului hormonal din organism. 

  1. Fa miscare

Fa sport cel putin 45 minute pe zi si vei vedea diferente umitoare. Prin miscare este favorizata o buna circulatie a sangelui si un transport optim de nutrienti in tot organismul.

  1. Controleaza greutatea

Fluctuatiile mari de greutate duc la dezechilibre nutritionale in organism. Prin aceste fluctuatii, in timp, pielea isi pierde din elasticitate. Vergeturile si ridurile vor fi prezente de asemenea. 

  1. Mediteaza

Mintea si corpul lucreaza impreuna. Incearca sa te relaxezi cat mai des, sa meditezi pentru a castiga echilibrul intern si pentru a elimina stresul .Stresul accelereaza procesul de imbatranire al celulelor ceea ce se va vedea la suprafata pielii.