Tot ce trebuie pentru a te apuca de Fitness

Tot ce trebuie pentru a te apuca de Fitness

Ca orice activitate pe care doresti sa o incepi, este nevoie de putina documentare in aceasta directie. Nu de putine ori, in sala de fitness observ persoane care fac parada modei. Inteleg ca suntem pasionati de moda, de a fi cool la sala si de ultima linie din gama brand-ului preferat insa, daca tot avem astfel de preferinte ar fi bine sa tinem cont de unele aspecte extrem de importante, atat in privinta vestimentatiei cat si a accesoriilor ce trebuie alese.

 

Asadar atunci cand incepi un program de fitness este important sa te concentrezi pe 3 aspecte importante: outfit (haine si incaltari), accesorii si produse de ”personal care”

 

  1. Sa incepem cu outfit-ul. Dragele mele cred ca aici sunteti extrem de castigate deoarece marile companii au reusit sa aduca solutii pentru fiecare buget. In general trebuie sa gasiti solutia cea mai comoda din punct de vedere al contactului cu pielea. Sa fiti atente la cusaturile de la interior pentru a nu intalni disconfort in timpul miscarii, sa nu fie de culori ce evidentiaza transpiratia (in caz de ai aceasta problema) si se recomanda cele confectionate din material respirabil pentru piele.

Cand faci alegerea hainelor trebuie sa stii ce fel de exercitii vei face la sala. Daca vei alerga cu siguranta trebuie sa alegi si un ”training bra” de calitate si pe masura corespunsatoare.

Incaltarile si ele au un rol important. In functie de activitatea aleasa dar mai ales de tipul de amprenta personala, cu siguranta trebuie sa faci o alegere optima si buna pentru a nu influenta negativ evolutia conditiei fizice. Materialul respirabil pentur picior, talpa corespunzatoare tipului de amprenta, cusaturile la interior sa nu deranjeze in timpul activitatilor.

 

  1. Accesorii. Cand spun accesorii, vreau sa spun la cele necesare.
  • -Bidonul de apa care sa detina un sistem de a bea prin care nu va stropiti la fiecare gura (sunt cele speciale cu gura ingusta).
  • -Casti pentru muzica si aici va recomand cele pe baza bluetooth, deoarece nu vei fi nevoit sa stai cu telefonul dupa tine si alte fire conectate la telefon. Muzica cu totii stim ca ne creste motivatia si productivitatea.
  • -Ceas monitorizare activitate fizica pentru a eficientiza antrenamentul
  • -Geanta pentru sala. Rucsacul sau geanta trebuie sa detina spatiu pentru haine uscate si haine ude (transpirate, prosop dus, slapi si asa mai departe). Geanta poate contine loc special pentru suplimente (shaker, cutie vitamine etc)

 

  1. Produse de ”personal care”. Clar avem nevoie de un astfel de kit insa trebuie sa tineti cont ca parfumul nu face parte din acest kit. Nimeni nu doreste in timpul miscarii sa respire miros de parfum. Imaginativa un amestec de mai multe mirosuri unde poate ajunge....unde mai pui si mirosul de transpiratie. Succes insa lasati mirosurile de parfum acasa sau pentru serile de iesit in club. In sala de fitness este util un deodorant finut, machij cat mai putin pentru a evita scurgerea acestuia pe suprafata pielii, cat mai putin ruj si un prosop de culoare inchisa pentru a avea grija de igiena atunci cand mergeti de la un aparat la celalalt.

 

Va invit la rubrica de comentarii sa sugerati si alte lucruri ce pot ajuta atunci cand mergi la sala de fitness.

 

Spor la miscare

 

Florin