Este important sa facem stretching dupa antrenament?

Este important sa facem stretching dupa antrenament?

Ce este stretching-ul? Stretching-ul este metoda prin care intinzi fibrele musculare dezorganizate dupa efort. Stiu ca suna simplu insa in esenta cam asta este. La pachet cu intinderea lor apare si eliminarea tensiunii, accelerarea procesului de refacere de dupa efost si asa mai departe. Insa in esenta definitia pe care am redato mai devreme este sper eu pe intelesul tuturor.

 

Stretching-ul este de mai multe tipuri. Unele scoli de specialitate recomanda 3 tipuri de stretching, altele 4, altele 5 sau mai multe. Eu azi vreau sa vorbesc despre importanta intinderii muschilor dupa efort si de ce?

 

In primul rand la final de antrenament trebuie vizati pentru stretching, in principal, acei muschi ce au fost lucrati dar si muschii ce sunt tensionati. De ce acesti muschi? Stretching-ul de final este tot o forma de miscare si asta in primul rand va ajuta la o revenire controlata a pulsului la normal deoarece respiratia este o componenta imprtanta a stretching-ului si daca este facuta cum trebuie va ajuta organismul in aceasta directie.

 

Gradul de amplitudine al articulatiei sar Range of Motion (ROM), este un punct important pentru care ar trebui sa facem stretching. De ce? In primul rand pentru a crea un teren optin in privinta performantelor sportive. Pentru ca muschiul sa fie optim pregatit de o noua sarcina sau o noua cerere, el trebuie ajutat sa se refaca in pauza dintre antrenamente. Stretching-ul ajuta in aceasta directie.

 

Stretching-ul dupa efort ajuta la eliminarea acidul lactic din muschi. In timpul efortului, organismul produce acid lactic ce face ca muschiul sa se simta epuizat. Stretching-ul ajuta la eliminare acestuia din organism relaxand musculatura.

 

Sa aveti spor la miscare dragilor!