Importanta miscarii fizice in viata copiilor

Importanta miscarii fizice in viata copiilor

Dezvoltarea aptitudinilor fizice la copii este extrem de importanta. Calitati ca echilibru, indemanacre, coordonare, la varstele fragede aceste activitati pregatesc organismul pentru a face pasul catre sporturi de performnta unde se regasesc mult mai usor talentele ce trebuie slefuite.

 

Pana la perioada de performanta as vrea sa vorbesc despre beneficiile sportului

 

In primul rand in perioada 4-8 ani este mai util daca am incerca sa introducem activitati ludice prin intermediul carora sa obtinem rezultatele dorite. Cu totii stim ca metoda de joaca da cele mai bune rezultate din cauza implicarii emotionale. Insa despre ce beneficii putem vorbi?

 

Miscarea ajuta la imbunatatirea activitatii pulmonare, ajuta la cresterea capacitatii activitatii cardiovasculare si mai exact la circulatia aerului in organism. O buna oxigenare a plamanilor si a sangelui ajuta la dezvoltarea capacitatii pulmonare de a performa in timpul efortului. Organismul elimina mai usor dioxidul de carbon astfel pastrand sangele oxigenat la cote maxime pentru perioade considerabile de timp.

 

Cu totii stim cat de greu este copiilor sa reziste la dulciuri, sucuri procesate, zahar rafinat si asa mai departe. Prin sport ajutam la eliminarea acestora pastrand o predispozitie a organismului catre o conditie fizica buna.

 

De asemenea la aceste varste stresul este prezent. De la integrarea in colectivitate, pana la diferente de capacitati fizice intre copii, toate acestea aduc stres copilului. Sportul regleaza presiunea sanguina ceea ce duce la reducerea stresului.

 

Construirea caracterului este un aspect ce trebuie mentionat. Prin interactiunea cu alti copii prin jocuri de echipe, task-ri individiuale sau de echipa, responsabilizarea ducerii la bun sfarsit a unei actiuni si asa mai departe, toate acestea construiesc caracterul copilului.

 

Disciplinare. De la inceperea clasei la ora fixa, la structura clasei (incalzire, antrenament, cooldown), perseverenta catre dobandire a diferitelor tehnici specifice disciplinei respective, toate acestea duc la descoperirea potentialului maxim.

 

Dezvoltarea de relatii intre colegi, relatii de tip echipa, relatii de tip incurajare, relatii de tip competitie, toate acestea construiesc copilul pentru o viata echilibrata.

 

Spor la miscare