Fitness iti schimba viata! Evolutia catre noul TU!

Fitness iti schimba viata! Evolutia catre noul TU!

In intreaga cariera de specialist in Fitness si Antrenor Personal de succes cea mai mare problema pe care am intalnit-o este modul de gandire al clientului. Frica de insucces cand vine vorba despre scopul principal oricare ar fi acela: slabire, alimentatie echilibrata, stil de viata echilibrat. Intr-un fel este bine deoarece se gandesc ca trebuie facut ceva, in alt fel este rau deoarece apare frica de necunoscut.

De aceea doresc sa va fac cunostinta cu cifra magica 7.

 

  • 1Masoara progresul

Este foarte greu sa infrunti adevarul. Masuratorile initiale pot fi foarte demotivante si din acest motiv multi refuza sa isi stabileasca o directie deoarece nu au curajul sa creada in ceea ce pot face. In momentul in care vei infrunta adevarul vei putea sa iti stabilesti lucruri realiste. Sunt multe modalitati prin care poti masura progresul dar pentru a face acest lucru trebuie sa accepti si sa infrunti realitatea momentului in care te afli. In principiu este important sa castigi in masa musculara si sa accelerezi metabolismul. De aici incepi!

 

  • 2Alimentatia

Alimentatia corecta este principalul punct de pornire indiferent de scop. Fara o alimentatie corecta si echilibrata nu vei atinge nici un rezultat indiferent de ce urmaresti. Am scris in articolele anterioare foarte multe informatii valoroase despre alimentatie si le puteti gasi pe platforma doc.ro.

 

  • 3Antrenament 101

 

Am foarte multe exemple de persoane in jurul meu care fac 4 chiar 5 antrenamente pe saptamana si rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor. Un antrenor personal iti poate eficientiza antrenamentele. In general exista multe tipuri de antrenament: cario, tonifiere, slabire, crestere masa musculara insa trebuie construite in functie de nevoia fiecaruia. Un Antrenor Personal te va ajuta si va eficientiza rezultatele.

 

  • 4Seteaza-ti un scop si urmeaza-l

Un scop aduce cu sine un anumit nivel de motivatie, un interval de timp si o implicare la un alt nivel. In astfel de cazuri cel mai important lucru este sa urmezi tot planul pentru ati atinge scopul propus.

 

  • 5 O atitudine de invingator

Poate ati auzit de ”YOU CREATE YOUR REALITY”. Da ai aceasta putere. Incearca sa elimini toate gandurile negative sau sa le inlocuiesti cu ganduri pozitive. Concentreaza-te pe a vedea oportunitati si nu obstacole. Incearca sa vorbesti cu tine ca si cum ai vorbi cu propriul copil. Incurajeaza-te!

 

  • 6Adera la un grup de oameni care au aceleasi preocupari cand vine vorba de Fitness.

In primul rand un grup de oameni poate genera energie pozitiva. Sustinerea reciproca este prezenta, motivatia creste si rezultatele pot fi impartasite cu acestia.

 

  • 7Factorul X - TU

Intr-un final nimic din cele de mai sus nu poate fi implinit daca TU nu vrei cu adevarat. Daca nu dai totul pentru scopul tau final cu siguranta nu vei reusi.

 

Florin Cujba - Fitness Coach