Cum revenim la normal dupa sarbatorile de Paste

Cum revenim la normal dupa sarbatorile de Paste

Cu totii stim ca sarbatorile pascale vin cu anumite obiceiuri culinare, traditii pe care le imbratisam cu drag. nu ignor faptul ca ne-am schimbat foarte mult in ultimii 10 ani ca si comportament insa cu siguranta gustam din fiecare…unii mai mult altii mai putin insa, ce facem atunci cand ”gustam” mai mult decat trebuie? Cum revenim la normal? Ce presupune ca si actiuni din partea noastra? Cum identificam ce posibilitati avem de a ne usura intoarcerea?

Am pregatit cateva idei pentru ca tu sa stai departe de micile trucuri care iti ingreuneaza intoarcerea la normal.

 

 1. Ignora REDUCERILE de PRETURI din magazine.

            Mai toate magazinele raman cu stoc neepuizat. Cicolata la reducere? Da! Stai departe de reduceri. Ce se poate intampla? Vei consuma ciocolata si vei ramane si fara bani, nu foarte mult vei chelytui dar vei ramane cu kilograme pe care nu le doresti.

 

 1. Nu te cantari!

            Nu te cantari imediat dupa Paste. Riscul ar fi sa ai mai mult decat credeai ca o sa ai si vei fi foarte dezamagit/a. in loc de a te cantari, important este sa te intorci la regimul alimentar anteriro sarbataorilor, la a face exercitii fara insa a te cantari in prima saptamana de dupa sarbatori. Te asigur ca dupa 1 saptamana vei reveni la normal si nu vei fi dezamagit/a.

 

 1. Bea mai multa apa decat de obicei.

            Majoritatea kilogramelor in plus sunt din cauza carbohidratilor in exces si a alimentelor sarate. Va recomand sa beti mai multa apa pentru a ajuta metabolismul. eu sunt adeptul la 3 kilograme pe zi, mai mult decat atunci cand faci sport.

 

 1. Stocul din frigider trebuie inlocuit cu alimente sanatoase.

            Stabileste-ti mesele si gustarile, mergi la supermarket si exact cum am spus mai sus, evita produsele cu discount si cumpara doar ceea ce ti-ai propus. Daca in supermarket ai spus nu la produsele nepotrivite, acasa iti este mult mai usor.

 

 1. Relaxeaza-te

            Ai exagerat de sarbatori? Foarte multi exagereaza! Ca sa scapi de senzatia de vinovatie trebuie sa te relaxezi. Un weekend nu este asa de grav pentru sanatatea ta. Cu 15 minute pe zi si alimentatie sanatoasa vei reveni lanormal rapid, Iata cateva variante:

 

 • eliptica pentru 20 minute
 • mers 2 km
 • bicicleta 20 minute
 • 20 de minute de jucat tenis
 • alergare pe trepte pentru 9 minute
 • inot 20 minute
 • yoga 20 de minute
 • sarituri la coarda 10 minute
 • curat in casa 30 de minute
 • clase de dans 15 minute

 

Pentru cei care au nevoie de ajutor, sper sa aveti curaj sa ne scrieti. Nu uitati ca noua specialistilor ne este foarte usor sa interactionam cu voi.

 

Hristos a Inviat!