Sa ne indreptam atentia catre longevitate!

Sa ne indreptam atentia catre longevitate!

Secretul pentru a face ca orice program de fitness sa functioneze, este sa descoperi si sa aplici programul specific nevoii tale. Exista asa de multa informatie despre cum sa te mentii sanatos, puternic, fit, slim etc, ce dau senzatia de o noua si o noua incercare la nesfarsit. Marea problema este ca fiecare persoana este diferita si are nevoie de ceva specific.

Iata cateva sugestii foarte importante de luat in considerare atunci cand te gandesti la programul tau de fitness:

  1. Fa un plan care sa se potriveasca si sa lucreze pentru tine si nu tu pentru el! Este momentul sa incetezi a mai incerca “programul x sau y”. In primul rand inainte de a incepe calatoria asigura-te ca esti apt din punct de vedere medical. Medicul iti poate oferi sfaturi importante si pretioase care iti vor personalize programul

 

  1. Cel mai bun moment de a face sport este atunci cand il programezi tu! Fa-ti zilnic loc in orar. Cu 30 de minute pe zi poti atinge scopul dorit Crede-ma!

 

  1. Flexibilitate.Fiind activ fizic asta nu inseamna ca esti legat de sala de fitness. Una din cele mai bune sali de fitness din lume este….in aer liber. Esti liber sa incerci!

 

  1. Ia-ti un partener. A fi intr-un program de fitness nu inseamna sa fii singur pe acest drum. Forta sta in numar! De ce sa nu inviti un prieten? Un membru al familiei poate. Studiile ne arata ca raspundem mult mai bine si rezistam mult mai mult in programul de fitness daca suntem angrenati alaturi de alte persoane ce au aceleasi preocupari.

 

  1. Fii specific!Este foarte important sa stii ce vrei cu adevarat! “Vreau sa slabesc” nu este indeajuns pentru a te mentine motivat. Dorinta de a fi sanatos si in viata pentru ati vedea copii cum cresc frumos si sa te bucuri alaturi de ei este mult mai puternica decat simplul motiv de a slabi.

 

Iata cativa pasi simpli de unde poti incepe un program de fitness mult mai organizat si cu o viziune asupra a cee ace iti doresti sa atingi

Spor la miscare!

Florin Cujba – Fitness Coach